mandag den 21. februar 2011

Personlige T-shirts




Jeg bruger forskellige teknikker til at lave tryk på t-shirts med. Det øverste billede med båndet på, er lavet som en stencil. Jeg har skåret båndet ud, der hvor der skulle være skygger/mørkt, og herefter har jeg placeret motivet på t-shirten og "duppet" med malingen med en svamp ovenpå. På denne måde sikrede jeg mig et skarpt motiv, da malingen kun kom ned i hullerne, som jeg havde skåret ud i papiret. Det er nemt nok at styre, når man bruger forholdsvis lidt maling af gangen og får skabt mønsteret på t-shirten. Derefter kan man male det op i hånden, så malingen holder bedre. Når motivet er tørret sørge jeg for at stryge t-shirten i mindst 5 min., hvor motivet er. Denne t-shirt har holdt fint, selvom jeg har vasket den i vaskemaskinen. Malingen er købt i Panduro Hobby til ca. 40kr. Husk at have en avis eller andet til at ligge inde i t-shirten, så du ikke maler på ryggen af t-shirten.

Når man arbejder med maling på t-shirts, skal man være opmærksom på, hvilket slags maling, man bruger. Der er noget, der bedst anvendes til puder og andet, som ikke vaskes lige så ofte, som t-shirts f.eks. bliver. Denne jeg har købt her hedder PALETT, og er beregnet til mørke tekstiler. Der er brugsanvisning på bøtterne. Man skal i hvert fald sørge for, at malingen trænger godt ind i stoffet, så det ikke bare ligger på overfladen. Derfor anbefaler jeg netop, at give t-shirten en omgang efter man har "duppet" med malingen.



Disse to t-shirts er tegnet med tuscher. Jeg har fået en pakke med ca. 12 stks fra Panduro Hobby til lidt over 100kr. Man kan også købe en enkelt sort til 10 kr, så det er jo ikke alverden.
Jeg har først tegnet tegningen i hånden, hvorefter jeg lægger den under t-shirten. Husk at have en avis eller andet, under papiret, så du ikke tegner igennem. Jeg har derfor valgt t-shirts som var lyse i farven og ikke mega tykke, så det er muligt at se motivet. Først skitserer jeg tegningen let op, hvorefter jeg tager tegningen ud, og bruger den til at kigge efter, når jeg tegner tegningen færdig. Der skal en del lys til, for at man kan se, hvad man laver, så en god skrivebordslampe er nødvendig.
Disse t-shirts kan sagtens vaskes i vaskemaskinen uden at der sker noget. Selvfølgelig kan de falme efter noget tid, men det er også her vigtigt, at man får strøget t-shirtsene godt og grundigt inden de tages i brug første gang og vaskes.

På denne måde får man en helt personlig t-shirt, som ingen andre har. Motivet med robotten er inspireret af coveret til Baduns album. På albummet kunne man kun se "kroppen" og hovedet, så benene er selv tegnet på. Jeg synes nemlig, den var mega fed, den robot der, og var ærgelig over, at de ikke solgte dem som fan-t--shirt - så er der jo ikke andet for, end at lave en selv! :)

torsdag den 17. februar 2011

Smykker

Interessen for smykker begyndte i gymnasiet, hvor håndlavede smykker var meget på mode, hvilket det jo stadig er. Jeg tænkte, at hvis andre unge piger kunne tage 250kr for et par øreringe, som de selv havde lavet og købt materialer for 100kr, så måtte jeg da også kunne. Jeg begyndte med nogle lidt mindre dyre materialer, men snart fik jeg smag for det, og købte dyrere materialer, såsom ægte sten og tilbehør i sølv og forgyldt sølv. Min far havde nogle forskellige tange til ingeniørarbejde med elektronik, som jeg lånte til at lave mine smykker med. De var helt fine, og man kan faktisk finde billige tange i byggemarkeder, hvis man ikke vil købe nogle vildt dyre i de specificerede perleforretninger.

Det endte med, at jeg blev ret bidt af det, og begyndte at sælge smykkerne på mit gymnasie og fik forskellige bestillinger fra veninders mødre og bekendte. Det blev dog lidt omfattende, så nu laver jeg det i gave til veninder, eller hvis jeg lige bliver inspireret.
Materialer køber jeg hovedsaglig i Jigsaw på M.P. Bruunsgade. Her kan man få hjælp til at lave smykkerne, man kan bestille kursus eller man kan blot låne deres udstyr. For at komme i gang, kan du få inspiration og lære nogle teknikker på http://www.nordicbeads.com/.
Det er slet ikke så svært, når man først har lært teknikken, og der er mange penge at spare ved at lave det selv. Man kan sagtens være studerende, men alligevel have råd til at følge moden.

Nemt og billigt at matche!

Jeg kan godt lide, når en farve, jeg har på, går igen et andet sted i mit outfit. Jeg har f.eks. nogle sko, som har nogle meget markante farver. Dem har jeg lavet et par armbånd til, som kan bruges sammen eller hver for sig.
Jeg var et smut forbi Jigsaw i M.P. Bruunsgade, hvor jeg ikke kan gå ind uden at købe noget. Her fandt jeg nogle perler i de her to farver, som jeg ret godt kan lide, og som tilfældigvis også passer til mine sko!
Jeg så et lignende armbånd hjemme ved en veninde, hvor perlen var af keramik. Det var åbenbart Anne Black, der havde lavet det, hvor det så koster et godt sted over 100 kr. Armbåndet er meget enkelt, så derfor gør det ikke noget at sammensætte flere armbånd på én gang.
Perlerne har jeg givet 15kr/stk for og i Hoffman Hobby v. Salling købte jeg noget snor med wire for 5 kr. for en meter. Man skal binde to slags knuder med en bestemt knytning, for at man kan regulere armbåndets længde, så man kan få det af og på. Hvis jeg har et sæt kedeligt sort sæt tøj på, kan jeg lige pifte det op med noget farve med armbåndene.

Hvis der ønskes guide til knudeknytning, kan jeg vidst godt lige få kigget på det snarest med en lille fotosession. ;-)

onsdag den 16. februar 2011

Stopmotion-film

Sidste år i vores filmfag legede vi med tanken om at bruge stopmotion. Det var meningen, det var mig, der skulle tegne det til filmen, der skulle bruges. Og så skal man jo lige øve sig lidt, og her kan du se, hvad der kom ud af det.

Filmen er bare lavet i Windows Moviemaker, og Airs sang, Talisman, er lagt på.

Genoplivning af IKEA-taburet


Da jeg flyttede ind i min lejlighed, havde den tidligere udlejer efterladt en IKEA-taburet. Den var ganske kedelig med metallic-ben i bedste teenage-værelse stil og hårdt, sort plastik sæde.

Jeg fandt det flotteste stof, hvor motivet var foto af græs. Meget forårsagtigt midt i november! Jeg puttede pladevagt på, og fik ellers limet og klipset det her stof på. Forinden havde jeg skruet benene af, og malet dem med grøn spraymaling.

Nu har jeg en fin taburet, som sagtens kan komme frem og bruges, når der er mange gæster.
Det kan godt betale sig at pifte gamle møbler op. F.eks. fandt jeg et perfekt tv-bord med glaslåge i en af ø-gaderne, som var smidt til storskrald. Det var helt perfekt, da mit fjernsyn er et stort skrummel, der er ret dybt, og kræver derfor lidt mere plads en de spinkle møbler, man kan få i IKEA. Dog var det lidt ridset ovenpå og så i denne her sølvfarve, som en gang var hot. Jeg spraymalede møblet sort, så det også passede til den sorte glaslåge. Vupti! 75kr for dåsen med det sorte maling, og der er stadig noget tilbage!

tirsdag den 15. februar 2011

Dekorative kasser


Jeg er meget betaget af grafiske print, og kan rigtig godt lide gammeldags tapet til at udsmykke alle mulige fine ting med, som trænger til et pift!
Jeg er af den natur, at når jeg ser noget, som er moderne, vil jeg altid lige prøve at lave det selv. Kunne ALDRIG finde på at købe en af disse kasser til 150kr i Decorate eller et andet fint designersted. Sagen er jo, at man nemt kan gøre det selv!

Da jeg købte mit første spejlreflekskamera var det i en fin firkantet kasse (sjovt nok). Jeg købte noget fint gammelt tapet i en butik i Silkeborg (det viste sig at være det samme tapet, som der er på kasserne i Decorate), som jeg beklædte kassen med. Det var ikke så svært, da kassen i forevejen havde en god størrelse, og jeg bare skulle sørge for, at der ikke var lufthuller under tapetet. Jeg lavede derefter et hul i toppen, hvor jeg trak en satinsnor igennem, hvor der var en lykke i enden. På forsiden syede jeg en fin knap på, som snoren kunne bindes omkring. Så havde jeg en kasse, hvor alt mit tilbehør til kameraet kunne være i. Den er fin og kan stå fremme i mit vindue, så alt udstyret er lige ved hånden.
Jeg lavede en til min søster i julegave, hvor jeg havde fundet noget tapet i hendes yndlingsfarve, og den står nu i hendes stue og pynter. :)
Jeg har fundet ud af, at de har noget fint gavepapir fra Nepal i HAY, som man kan købe for 25kr for et godt stykke, der rækker til en hel kasse. Ellers kan man jo lede efter noget flot i en tapetforretning. Jeg skærer papiret ud i ét stykke, så man ikke får nogle grimme kanter. Man skal bare lige sørge for, at putte godt med lim på, hvor stykket bliver samlet, så det ikke kommer til at flappe.

Man kan jo lukke kasserne på mange forskellige kreative måder, og det er jo kun fantasien, der sætter grænser! Man kan jo også bruge noget af alt det flotte gavepapir, man får til jul og fødselsdag.

Inspirationsbog

Jeg begyndte på denne inspirationsbog for nogle år siden. Det begyndte med, at jeg havde alle mulige forskellige klip liggende, som viste noget, som jeg blev inspireret af, og fik det til at krible i fingrene. Jeg fik ideen til at lave sådan en bog, efter jeg var til åbent hus på Arkitektskolen Aarhus i 2007, hvor de studerende viste deres tanker, og det der inspirerede dem. Jeg begyndte derfor med at putte alle de her klip i min nye bog, hvor jeg så skrev noget tekst til, hvis jeg f.eks. havde fået en alternativ idé i forhold til, hvad billedet viste. Bogen er ved at være fyldt med specielt udvalgte klip. Det er lidt sjovt at bladre lidt tilbage i den, og se, hvad der egentlig inspirerede mig for noget tid tilbage. Man kan f.eks. se, at jeg i begyndelsen er meget inspireret af divaer som Marilyn Monroe og POPart fra 60'erne. De sidste par sider er fyldt ud med stærke farver som pink og skrig grøn.
Billederne i bogen kan være alt fra spændende møbler, billeder af græs, modeller, blomster, bonner, logoer fra papirsposer, flyers fra Berlin og visitkort. Nogle gange er det collager af alt dette, der bliver sat sammen, som inspirerer mig og andre gange får billederne lov til at stå helt alene.
Som noget nyt er jeg begyndt at have en tegnebog med mig i min taske, så jeg altid kan skrible gode ideer ned, eller bare få lov til at tegne nogle grafiske mønstre whenever I like.

Leg med spraymaling




Jeg har i nogen tid arbejdet lidt med spray maling købt i FOZZ. Det skulle være det bedste maling til grafiti, man kan få der. Jeg har i de seneste par år været meget optaget af street art, og synes, at stencils og bobble-bogstaverne i grafiti er rigtig fede. Især den måde, der bliver lagt skygger og lysskær i bogstaverne.

Al begyndelse er svær, og jeg har derfor brugt nogle skabeloner fra fotografier, jeg har taget af stencils rundt om i byen. Ellers har jeg fundet billeder på nettet eller selv taget nogen og malet efter det.
Jeg finder blandt andet meget inspiration i Miss Tics feministiske stencils, som har været at finde i posthussmøgen, men som desværre er malet over nu.

Lige nu arbejder jeg på et nyt maleri med et motiv fra smøgen blandet med nogle grafiske figurer, som jeg har brugt til nogle andre malerier. Lige nu er jeg meget betaget af at sætte rudeformede figurer sammen til et større mønster. Her blev jeg inspireret af Zara Voights øreringe fra kollektionen, Gothica.
Dog er processen med disse malerier meget langsommelig, da jeg ikke kan male oppe i min lejlighed, men må stå i kælderen eller udenfor, så håber på bedre vejr snart!